banner

Lezing & Boek

Deze verdiepende interactieve lezing van anderhalf uur is 'een klein tipje van de sluier' van de themadagen. Het gaat over het ontstaan van een sluipenderwijs trauma dat - onbewust en vaak onbedoeld - als een onzichtbaar maar voelbaar estafettestokje van generatie op generatie doorgegeven wordt. Dan hebben we het over transgenerationeel trauma en chronische vroegkinderlijke traumatisering met alle diepgaande dagelijkse gevolgen van dien. Van de zwangerschap tot de geboorte en van het kind tot de jong volwassene. Tot en met de volwassene die door onvoldoende verwerkte pijnsporen het getraumatiseerde kinddeel dagelijks met zich meedraagt.

Voor wie is de lezing? Voor iedereen met interesse, want dit onderwerp gaat ons allemaal aan! Ook al beseffen we dat vaak niet. Met deze brede uitnodiging, een open hart en een lage drempel komt er een dwarsdoorsnede van onze maatschappij samen in de lezing. Met een diepgaand sociaal- en maatschappelijk probleem als deze is dat juist de bedoeling. Iedereen is van betekenis! Want de grootste groep zijn nog altijd de stille getuigen van vormen van grensoverschrijdend gedrag en onveiligheid. Dus kom vooral.

Wat kun je van deze lezing verwachten? Het spreekt letterlijk en figuurlijk tot de verbeelding, ondersteund door het veelvuldig gebruik van haar persoonlijk ontwikkelde methode Beeldta-AL. Het is een levendige mix tussen psycho educatie, ondersteund door het delen van haar jarenlange praktijkervaringen en onderzoeksresultaten. Met het accent op zelfreflectie om de traumasensitiviteit te vergroten.

Deze samenkomst kun je ook inzetten om laagdrempelig kennis te maken met José en als voorproefje om te ervaren of de themadagen iets voor jou kunnen zijn.