José Al

José Al (1968) is geboren en getogen in Zaandam, zij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen die hun vleugels al uitgeslagen hebben. Haar werk als therapeut, spreker en schrijver is haar passie. Sinds een kleine twintig jaar werkt zij in een vrijgevestigde praktijk. Zij studeerde af als ‘Psychosociaal Therapeut’ en bekwaamde zich verder tot ‘Psychotrauma Hulpverlener’. Naast de diploma’s en jarenlange werkervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg heeft vooral het leven zelf haar gevormd tot de mens en therapeut die zij is.

Haar hart ligt met name bij het werken met vrouwen en mannen die als kind op welke wijze ook getekend en gevormd zijn door misbruik, verwaarlozing, mishandeling en huiselijk geweld. Met een innerlijk doolhof vol pijn, angst, onzekerheden en geheimen als gevolg. Het menselijk lichaam lijkt in die zin wel op een geschiedenisboek, waarin alles terug te vinden is. Wanneer je door het leven getekend bent, dan kan het goed zijn ‘om de weg naar binnen’ te gaan. Om samen met de therapeut een uitingsvorm te vinden voor het onzegbare. Slachtoffers hebben een therapeut nodig met een grote fijngevoeligheid voor integriteit, menselijke waardigheid en grenzen. Dat zou zij graag voor jou willen zijn.

Kijk voor een uitgebreidere omschrijving naar de hulp bij alle vormen van misbruik, verwaarlozing en huiselijk geweld op www.dewegnaarbuiten.nl